“DIVE IN WELL” experience in Amorgos
Πότε:
29 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2026
The story behind:
Μέσα από την κοινότητα του assai που έχουμε δημιουργήσει με στόχο μας την ολιστική ανάπτυξη της γυναίκας, καλούμε όλες τις γυναίκες να αφήσουν ρόλους και ενοχές, να απελευθερώσουν την εσωτερική τους δύναμη, πάνω και πέρα από την εξωτερική εμφάνιση. Πιστεύουμε ότι είναι ο τρόπος μας να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!
Έτσι λοιπόν, σχεδιάσαμε αυτό το ταξίδι εμπειρίας στο λατρεμένο νησί του απέραντου γαλάζιου των Κυκλάδων, της Αμοργού, με τίτλο “Dive In Well”, γιατί.. θα βουτήξουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά στην εμπειρία της σύνδεσης με τον εαυτό μας. Δεν θέλαμε ένα ακόμα ταξίδι απόδρασης με γιόγκα και εσωτερικές πολύπλοκες διαδικασίες, αλλά ένα ταξίδι που θα μας φέρει σε επαφή με τη φύση, με το στοιχείο του νερού και με τη γή, που θα μας θυμίσει πως είναι να ζεις σε αρμονία χωρίς τη σκέψη της καθημερινής επιβίωσης, χωρίς τη σκέψη της πολυπλοκότητας. Με ησυχία και με γεμάτη καρδιά.
Τι θα ζήσεις:
Πρώτη ημέρα 29 Μαΐου: αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας, πάνω στην μαγική παραλία Λεβρωσός, θα δώσουμε ραντεβού στην είσοδο ακριβώς πάνω.. στην άμμο! Θα συνδεθούμε, θα γνωριστούμε, θα πιούμε τις πρώτες μας “ψημένες” (αμοργιανή ράκη ψημένη με βότανα και μέλι), θα κολυμπήσουμε, θα ησυχάσουμε και στην μαγεία των χρωμάτων του πρώτου ηλιοβασιλέματος, θα κάνουμε τον πρώτο μας ενεργειακό διαλογισμό για να ευχαριστήσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που μας έφεραν σε αυτό το νησί και να καλωσορίσουμε εκείνες που θα μας οδηγήσουν στα επόμενα μας μονοπάτια.

Μπορούμε να προγραμματίσουμε όλες μαζί να φάμε ακριβώς πάνω από την παραλία μας, στο παραδοσιακό ταβερνάκι του πιο αστείου και μοναδικού δίδυμου που έχετε γνωρίσει ποτέ ή να συνεχίσουμε όπως και όπου αποφασίσουμε.
dress code πρώτης ημέρας: μαγιό και ξυπολισιά.
Δεύτερη ημέρα 30 Μαϊου: ξεκινάμε με διαλογισμό την αυγή (να σου θυμίσω τοποθεσία.. έξω από την πόρτα του δωματίου σου.. στην άμμο της Λεβρωσού!) και ελεύθερες για πρωινό και για μπάνιο. Αφού ετοιμαστούμε, φεύγουμε όλες μαζί με τα πόδια από το μονοπάτι ακροθαλασσιά και φτάνουμε στην Αιγιάλη, για.. την πρώτη μας κατάδυση! Με τις πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις του Δημήτρη και της ομάδας του (πιστοποιημένο κέντρο καταδύσεων scuba & free diving της Αμοργού), ολοκληρώνουμε το μάθημα μας στην πισίνα του καταδυτικού κέντρου, ντυνόμαστε με τις στολές μας, παίρνουμε τα βατραχοπέδιλα στο χέρι και τις μάσκες μας και.. βουτάμε! Η πρώτη μας εμπειρία scuba diving θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Αιγιάλης και θα φτάσουμε περίπου μέχρι τα 6 μέτρα.

Αφού ολοκληρώσουμε την εμπειρία της πρώτης μας κατάδυσης, μπορούμε να συνεχίσουμε με μπάνιο και βόλτα στην Αιγιάλη ή όπως και ότι θέλει η καθεμία.
dress code δεύτερης ημέρας: μαγιό, ξυπολισιά και στολές κατάδυσης!
Τρίτη ημέρα 31 Μαίου: ξεκινάμε με τον διαλογισμό μας την αυγή, που αρχίζει να γίνεται συνήθεια και ανάγκη και αφού πάρουμε το πρωινό μας, παίρνουμε τα βουνά!


Ξεκινάμε το πρώτο μας μονοπάτι πεζοπορίας, με οδηγό τον Δημήτρη Συνοδινό, από τον γιαλό στο πανέμορφο γραφικό χωριό Λαγκάδα. Εκεί μπορούμε να σταματήσουμε να πιούμε τον καφέ μας να φάμε παραδοσιακά γλυκά, να επισκεφτούμε την Ελένη και τον Βαγγέλη στο πανέμορφο μαγαζάκι τους με τα ντόπια βότανα, λάδια και αιθέρια λάδια τους, δικιά τους μικρή παραγωγή, γνήσια και οργανικά και αν σταθούμε τυχεροί θα συναντήσουμε κάποιον από τους ντόπιους να παίξουμε ¨μπάλες¨, το παιχνίδι που παιζόταν και στην αρχαία Ελλάδα και μάλιστα ένας από τους πιο φανατικούς παίχτες του ήταν ο Ιπποκράτης!
Από την Λαγκάδα παίρνουμε το μονοπάτι για το πιο γλεντζέδικο χωριό της Αμοργού, τα Θολάρια. Αφού περπατήσουμε μέσα στα στενά δρομάκια με τα ολόλευκα, ασβεστωμένα σπίτια, θα καταλήξουμε στο παραδοσιακό καφενείο ¨η καλή καρδιά¨στην πλατεία της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων, για φαγητό και ξεκούραση, πριν πάρουμε το μονοπάτι του γυρισμού Θολάρια – Αιγιάλη.
dress code τρίτης ημέρας: αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, καπέλα και αντηλιακό!
Τέταρτη ημέρα 1 Ιουνίου: η πρωινή μας πια συνήθεια του διαλογισμού στην παραλία για να γειώσουμε και να υποδεχτούμε την επόμενη απόλυτη εμπειρία, που είναι ποια..; Η κατάδυση στα 10 μέτρα!
Δεν θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω αλλιώς παρά μόνο με τα λόγια αυτά: τα πιο πολύτιμα 50 λεπτά της ζωής σου! Εκεί που ο θόρυβος σταματάει, δεν ακούς τίποτα άλλο παρά μόνο την αναπνοή σου και τον ήχο του βυθού, εκεί που τα μάτια σου βλέπουν νέα σχήματα, χρώματα, φυτά, όντα, εκεί που όλα είναι καινούρια, εκεί που για 50 λεπτά της ώρας είσαι ασύνδετος από όλα και συνδεδεμένος μόνο με εσένα και τον θαλάσσιο μαγικό, μυστικιστικό κόσμο της θάλασσας!
Και που θα γίνουν όλα αυτά; Στην Νικουριά, το νησάκι απέναντι από την Αμοργό, που θα φτάσουμε με φουσκωτά και που θα βουτήξουμε σαν θηλυκοί Ζάκ Κουστώ, ανάποδα και με πλάτη από το σκάφος!!!

Στο τέλος της ημέρας, θα γιορτάσουμε με ρακές και ψημένες και παραδοσιακά φαγητά και χορούς, γιατί θα έχουμε πάρει το πρώτο μας δίπλωμα scuba diving!
dress code τέταρτης ημέρας: μαγιό, ξυπολισιά και στολές κατάδυσης!
Πέμπτη ημέρα 2 Ιουνίου: Αφού διαλογιστούμε στην αυγή, αναχωρούμε για Αγία Άννα και το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας. Η επίσκεψη μας σε αυτό το μοναστήρι θα είναι μοναδική εμπειρία αφού είναι σκαρφαλωμένο στο βράχο και μετά από 400 σμιλεμένα στο βράχο σκαλοπάτια! Μόλις ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας, ακριβώς έξω από το μοναστήρι και μέσα από το βουνό, θα πάρουμε το μονοπάτι της επιστροφής στην Αιγιάλης. Μοναστήρι Χοζοβιώτισσας – Αιγιάλης: 4 ώρες περπάτημα. Η θέα και η εμπειρία αξίζουν την προσπάθειας μας..



Η έκτη ημέρα 3 Ιουνίου, που είναι και η μέρα αναχώρησης είναι ελεύθερη για όλους να την αξιοποιήσετε όπως θέλετε και αγαπάτε..
Retreat fees:
€900 ανά άτομο για μονόκλινο δωμάτιο
€790 ανά άτομο για δίκλινο δωμάτιο (διαμέρισμα με 2 ξεχωριστά κρεβάτια)
τρόποι εξόφλησης! 50% με το booking και εξόφληση έως 30/4
Not included:
τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καφέδες, ποτά και φαγητά εκτός από το μεσημεριανό στα Θολάρια, στην εκδρομή της 3ης ημέρας.
